| Highlights van Let’s Gro Dat is Groningen
Sluit
Menu
Highlights van Let’s Gro

Algemeen nieuws

Highlights van Let’s Gro

Heb je al een keus gemaakt uit het programma van Let’s Gro? Niet makkelijk om uit die geweldige hoeveelheid van interessante lezingen, workshops, evenementen iets te kiezen, want het gaat om 134 evenementen, 40 sprekers en dat in maar 4 dagen!   Het hangt er natuurlijk vanaf waar je belangstelling ligt.

Wil je graag de handen uit de mouwen steken dan kan je in het stadspark meehelpen bij het bouwen van een theehuis bij De Wandeling.  Ben je vrouw, heb je een laptop en spreek je Engels en wil je eindelijk is leren programmeren dan is er daar de workshop programmeren speciaal voor vrouwen.

Voor ons springt  de lezing van Taiye Selasi er uit. Zij heeft het over het hebben van een locale identiteit in een wereld die steeds meer multi-locaal wordt. Voel je je nog verbonden met een staat of gaat het om de locale plek waar je solidair mee bent?  Hoe je met je multi-locale achtergrond toch in verbinding kan zijn met de locale inwoners.

Diversiteit kan ook over andere dingen gaan.  Waarom worden er eigenlijk vooral aardappels en graan verbouwd in Groningen, waarom het aanbod niet diverser maken met bijvoorbeeld … kool?  Het Coole kool diner leert je kool waarderen. De kool komt van een biologisch bedrijf dat laat zien dat kool ook hier in Groningen geproduceerd kan worden

Dat is Groningen gaat oa. over inclusiviteit daarom kiezen wij ook voor de lezing van  Saskia Sassen. Zij zal vrijdag 1 november spreken over inclusiviteit in steden. Ze bepleit kleinere steden waar mensen niet twee uur onderweg zijn naar hun werk, zoals in sommige miljoenen steden het geval is. Wat dat betreft zitten we in de stad Groningen dus goed.

Voor mensen voor wie de architectuur, het aanzien van de stad belangrijk is en die daar ook ideeën over hebben zijn er verschillende interessante mogelijkheden. Op 31 oktober worden drie ontwerpen voor het Dudok aan het Diep, het voormalige benzinestation aan de overgang van de Turfsingel  naar het Boterdiep  gepresenteerd. In de week daarna kan iedereen stemmen op een ontwerp.

Kijk ook naar de lezing van Alvaro Valero Sosa uit Venezuela die deskundige is op het gebied van architectuur en gezondheid. Hij spreekt over het belang van een voetgangersvriendelijke stad.  Inderdaad hoe veroveren we in Groningen de trottoirs op geparkeerde fietsen?

Kinderen kunnen klimaatbewust knutselen en hun ontwerpen presenteren.

Elk jaar is er aandacht voor wat Let’s Gro onder het kopje van ‘Geluk’ plaatst. We noemen er enkele: Ixta niet alleen  waarin je kan ervaren dat het tonen van je kwetsbaarheid leidt tot meer verbinding of De verbindingscaravan die je helpt bij het vinden van een maatje .

Dit is maar een heel beperkte greep uit wat er allemaal voor leuks, leerzaams, interessants wordt aangeboden. Veel plezier de komende dagen op Let’s Gro!