| Kinderen aan de slag in het museum Dat is Groningen
Sluit
Menu
Kinderen aan de slag in het museum

Algemeen nieuws

Kinderen aan de slag in het museum

Veel mensen blijven thuis deze zomer, Nederland is duur en het buitenland niet erg verwelkomend deze zomer.  Wat te doen met de kinderen? In het Groninger Museum is genoeg te doen voor kinderen. De hele zomer kunnen ze elke week aan een nieuwe opdracht werken. Deze week is dat een knutselopdracht. De kunstenaar Harry Arling begonn als kind al dingen te maken van afgedankte en kapotte onderdelen en plastic afvalmateriaal.  Voor de Groningse kinderen ligt eenzelfde opdracht klaar. Maak je eigen kunstwerk van afval, verzamel lege plastic flesjes, doppen, kartonnen verpakkingen etc etc, maak er een voorwerp/voertuig van. Plak het aan elkaar, of gebruik een andere methode om alles vast te maken, verzin er een verhaal bij; misschien woont iemand in jouw kunstwerk of rijdt/vliegt iemand ermee?
Maak een foto van jouw kunstwerk en stuur het naar webmaster@groningermuseum, dan zet het museum je kunstwerk op de website!. Mail je creatie iop tijd of post het  voor donderdag 12 uur op Instagram of Facebook. Vrijdagochtend hoor je wie er gewonnen heeft, deze krijgt een leuke attentie. Elke vrijdagmiddag plaatst het Groninger Museum een nieuwe opdracht op de website (en facebook en instagram) en daar gaan ze tot eind augustus mee door.

Je kan je creativiteit ook kwijt in het museum zelf. Elke middag van 12 tot 16.45 is er een inloopatelier. lekker vrij schilderen of een lantaarn maken geinspireerd op de grote kleurrijke lantaaarns van Eko Nugroho of je kan je gang gaan met de kleurplaat van de Kinderbieënnale. Je kan gebruik maken van allerlei materialen. Inloop is vrij en je hoeft je niet op te geven. (niet voor groepen)

De kinderbiënnale loopt nog door tot 9 januari 2022, dit is de grote interactieve kunsttentoonstelling door kinderen voor iedereen.  (zie foto) Het is een tentoonstelling waar je de dingen kan aanraken, waar je doorheen kan wandelen  of aan kan meebouwen. Dat is dus wat anders dan saai naar een schilderij staren.